Запорізька АЕС напередодні знову опинилася на межі блекауту, - Енергоатом

Запорізька АЕС напередодні знову опинилася на межі блекауту, - Енергоатом

Запорізька АЕС напередодні знову опинилася на межі блекауту. Про це повідомляє Енергоатом. 

У компанії зазначили, що зранку 26 листопада внаслідок короткого замикання відключилась остання (четверта) лінія зв’язку ЗАЕС з енергосистемою України. Три інші лінії ще до цього були пошкоджені під час обстрілів рф.

До вечора, поки не відремонтували четверту лінію, станція отримувала зовнішнє живлення від єдиної доступної резервної лінії електропередачі 330 кВ. Якби відключилась і вона - стався б блекаут.

"Пошкоджену лінію 750 кВ українські фахівці відремонтували о 20:52. До цього часу Запорізька АЕС майже цілий день перебувала на межі чергового блекауту в разі знеструмлення резервної лінії 330 кВ", - наголосили у підприємстві.

Нагадаємо, україні вистачить газу для проходження поточного опалювального сезону. Про це розповіла заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук в ефірі програми "ПАНЮТА.ПІДСУМКИ" на каналі "Ми-Україна".

Вона наголосила, що нині в українських газових сховищах знаходиться близько 16 млрд кубометрів "блакитного палива". Цього вистачить для проходження опалювального сезону.

Як писали "Ми-Україна" раніше, одна з металевих опор лінії електропередач на Одещині не витримала негоди - хуртовина та сильний вітер сильно погнули конструкцію. 

"На фото - наслідки сьогоднішньої негоди в Одеській області. Хуртовина такої сили, що не витримала одна з металевих опор нашої лінії електропередач. Розподільчі мережі обленерго також пошкоджені", - йдеться у описі до знімка.

Також у компанії наголосили, що у південних регіонах країни продовжує вирувати негода, через що багато споживачів на Одещині та Миколаївщині залишилися без світла.

Головне