Закупка овочерізок для укриттів на 460 тис гривень - судитимуть столичну посадовицю

Закупка овочерізок для укриттів на 460 тис гривень - судитимуть столичну посадовицю

Столичну посадовицю Деснянської районної державної адміністрації судитимуть внаслідок закупки овочерізок для обладнання укриттів та збитки на 460 тис. гривень.

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури. Як зазначається, фігуранткою є уповноважена особа, яка була відповідальна за організацію та проведення закупівель та оприлюднення звітів про договори, які укладені без використання електронної системи закупівель в управлінні освіти Дніпровської районної державної адміністрації міста Києва.

Жінка зловживала службовим становищем та діяла всупереч інтересам служби. Зокрема, вона вчинила розтрату бюджетних коштів під час закупівлі комплектів обладнання для обробки харчових продуктів в укриттях. Йдеться про овочерізки з набором насадок.

У прокуратурі зазначили, що загалом сума збитків становить понад 460 тис. гривень. Наразі до суду скеровано обвинувальний акт за фактом розтрати коштів при закупівлі обладнання для укриттів (ч. 4 ст. 191 КК України).

Нагадаємо, начальниці відділу Дніпровської райдержадміністрації, яка є фігуранткою справи щодо закупівлі овочерізок для сховищ, також було пред'явлено звинувачення у розтраті понад 1,3 млн гривень через закупівлю стільців для укриттів. Вартість товару була завищена на користь підприємця. Ця посадовиця також є підозрюваною у кримінальному провадженні за фактом розтрати бюджетних коштів при закупівлі овочерізок.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, співробітниці Дніпровської районної державної адміністрації повідомили про підозру за фактом розтрати 300 тис. держкоштів на облаштуванні укриття. Факт купівлі овочерізок за завищеною ціною підтвердила товарознавча експертиза.

Головне