Закликаємо всіх українців за кордоном повернутися і допомогти у війні з рф - Кулеба

Закликаємо всіх українців за кордоном повернутися і допомогти у війні з рф - Кулеба

Громадяни України, які виїхали за кордон від початку повномасштабної війни з росією, "мають повернутися додому". Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв’ю виданню The Irish Times.

За його словами, він розуміє неможливість деяких людей повернутися через стан здоров'я чи інші обставини.

"Ми поважаємо індивідуальний вибір кожної людини, але ми також закликаємо всіх українців, які виїхали з країни з початку повномасштабного вторгнення, розглянути можливість повернення додому... Тих, хто має вибір, ми запрошуємо повернутися та допомогти Україні боротися та вижити своїм безпосереднім особистим внеском", - наголосив Дмитро Кулеба.

З початку повномасштабного вторгнення з України виїхало понад 6 мільйонів громадян.

Нагадаємо, повномасштабна війна рф проти України та загроза, яку Кремль становить для Європи, поклали край ері миру і нейтралітету на континенті. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у інтерв'ю The Irish Times.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Франція підтримала план закупівлі боєприпасів за межами Європи, щоб швидше доставити військову техніку в Україну. Про це повідомляє видання Bloomberg.

"Пропозиція Чехії повністю відповідає тому, що ми зробили в плані артилерії. Ми звернулися до країн, які не є членами ЄС, з проханням знайти рішення. Ми будемо брати участь у цій ініціативі. Ми повністю відкриті до неї. Наша єдина мета – ефективність", - заявив президент Франції Еммануель Макрон на пресконференції після переговорів.

Головне