Захоплював будівлю СБУ в Маріуполі: бойовик-розвідник отримав 15 років тюрми заочно

Захоплював будівлю СБУ в Маріуполі: бойовик-розвідник отримав 15 років тюрми заочно

Командир ворожого розвідувального взводу, який брав участь у захопленні будівлі Служби безпеки України в Маріуполі, отримав 15 років тюрми заочно.

Про це повідомила пресслужба СБУ в Telegram-каналі. Як зазначається, він є мешканцем Донецької області та ще у 2014 році добровільно доєднався до терористів на сході України.

Там зловмисник був призначений до складу "окремої мотострілецької бригади "Слав’янська" народної міліції днр". Вона підпорядковується командуванню Південного військового округу російської федерації. Очільники терористів залучали фігуранта до бойових дій проти сил АТО. Пізніше він також став головою терористичного розвідувального підрозділу з’єднання, а після початку повномасштабного вторгнення брав участь у боях у Маріуполі.

На підставі зібраних доказів суд визнав його винним за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 та ч. 2 ст. 111 (державна зрада);
  • ⁠ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації);
  • ⁠ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності непередбачених законом збройних формуваннях).

Суд призначив зраднику 15 років тюремного ув’язнення заочно з конфіскацією майна.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у СБУ назвали мотиви коригувальника, що вчинив ракетний удар росіян по кафе у Краматорську. За даними слідства, чоловік є місцевим співробітником газотранспортного підприємства. Він навів ворожі ракети на кафе Ria Lounge не за гроші. Слідчі скерували обвинувальний акт до суду стосовно людини, яку підозрюють у наведенні ракетного удару.

Головне