"Задихав димом": на Курилах прокинувся вулкан Ебеко

На вулкані Ебеко, що знаходиться за 6 км від Північно-Курильська на острові Парамушир, профільні служби зафіксували викид попелу заввишки 2,5 км у середу, 1 березня. 

Про це йдеться у повідомленні головного управління російського МНС у Сахалінській області.

“Вранці 1 березня до Центру управління у кризових ситуаціях ГУ МНС рф по Сахалінській області від острівної групи реагування на вулканічні виверження ДВО РАН надійшла інформація, що на вулкані Ебеко стався попеловий викид на висоту 2,5 км. Шлейф поширився у північному напрямку на відстань 5 км", - вказує відомство. 

За його даними, загрози для місцевого населення наразі немає .

На вулкані Ебеко стався викид попелу на висоту 2,5 км

Висота Ебеко складає 1156 м. Регулярні викиди газу та попелу на ньому відбуваються від 20 жовтня 2016 року, а до цього - протягом чотирирічного періоду - він перебував у спокої. Іноді такі виверження супроводжуються звуками вибухів.

Російські вчені стверджують, що попри досить високу активність вулкана загрозу для місцевого населення та авіації він не становить.

Як писав "Ми-Україна" раніше, генсекретар НАТО Єнс Столтенберг запросив Президента Володимира Зеленського взяти участь у саміті Альянсу в Вільнюсі у липні.

“Я запросив президента Зеленського взяти участь у саміті НАТО у Вільнюсі. Я твердо вірю, що це буде сильним знаком нашої солідарності, підтримки, яку союзники надають Україні, і я сподіваюся, що пан Зеленський зможе бути присутнім. Звичайно, це залежатиме від ситуації в Україні, яка все ще перебуває в розпалі війни”, – сказав він.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.