За тиждень у водоймах в Україні загинуло 30 осіб, - ДСНС

За тиждень у водоймах в Україні загинуло 30 осіб, - ДСНС

За тиждень, з 24-го до 30-го липня, у водоймах в Україні загинуло 30 осіб. В Івано-Франківській області рятувальники у неділю вранці підняли тіла ще двох людей.

Про це повідомила пресслужба Державної служби з надзвичайних ситуацій у Telegram-каналі. Як зазначається, у суботу ввечері, 29 липня, з сіл Олешків та Ісаків надійшли два повідомлення до ДСНС, що під час відпочинку, ймовірно, втопилися люди.

Вже вранці, 30 липня, на річках Прут і Дністер виявили тіла двох чоловіків, яких доправили до берега.

За інформацією ДСНС, з початку року внаслідок необережної поведінки у водоймах в Україні загинуло понад 500 людей.

У відомстві вчергове нагадали про правила безпечного відпочинку:

  • відпочинок на воді має бути в тільки спеціально відведених та обладнаних для цього місцях;
  • дикі пляжі, круті береги, замулене дно є небезпечними. Також краще не купатись у місцях зі стрімкою течією і там, де велися бойові дії;
  •  купатися краще у світлу пори доби, але не під час обідньої перерви. Відпочинок біля водойми варто організовувати у безвітряну погоду – швидкість вітру до 10 м/c;
  • не можна купатися в холодній воді – нижче 18 градусів за Цельсієм. 

Водночас діти мають купатися лише під наглядом дорослих. Дітям, які не вміють плавати – заборонено заходити у воду вище пояса. Крім того, не варто купатися поодинці та запливати за обмежувальні знаки.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, третина проб (35%), відібраних з поверхневих водойм на півдні України, не відповідають гігєнічним нормам.

Головне