За тиждень у Маріуполі засудили 11 українських захисників

За тиждень у Маріуполі засудили 11 українських захисників

Учасники російської адміністрації в тимчасово окупованому Маріуполі Донецької області вигадали обвинувачення та винесли неправомірні вироки, призводячи до засудження 11 українських військовополонених, середній термін ув'язнення яких склав 25 років.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram.

Лише протягом цього тижня окупанти незаконно осудили 11 захисників Маріуполя в полоні. За вигаданими та сфабрикованими звинуваченнями кожному в середньому дали по 25 років ув'язнення.

Андрющенко вказав, що про проведені судові рішення над захисниками міста у російському полоні майже не долучається публічної інформації.

"Я не знаю, чому немає зворотної офіційної реакції. Я не знаю, як правильно діяти на зворотне. Я лише знаю, що все це неправильно і так не має бути", - сказав він.

Нагадаємо, незабаром російська пропаганда запустить нову хвилю дезінформації, що стосується причин призупинки обмінів військовополоненими. 

Мета російських спецслужб полягає в тому, щоб дестабілізувати ситуацію всередині українського суспільства та висіяти недовіру до державних органів, які відповідають за організацію обмінів полоненими.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в керівництві пресслужби Сил оборони Півдня відбулася зміна керівника. Наталія Гуменюк не буде більше виконувати обов'язки начальника Об’єднаного координаційного пресцентру. Заміну на цій посаді наразі не оголошено.

Головне