За рік на Бєлгородську область впало 38 російських планерних бомб

За рік на Бєлгородську область впало 38 російських планерних бомб

Протягом останнього року на Бєлгородську область рф впали 38 планерних авіабомб. Про це повідомляє газета The Washington Post.

У матеріалі сказано, що йдеться про відрізок часу від квітня 2023-го до квітня 2024-го.

Чотири бомби впали на сам Бєлгород, ще сім виявили у передмісті, 11 бомб були знайдені у Грайворонському районі.

"У квітні 2023 року така бомба впала на проїзну частину у Бєлгороді, після чого здетонувала", — нагадує ЗМІ, додаючи, що тоді росіяни визнали, що її впустив винищувач Су-35. 

Українські розвідувальні служби отримали доступ до конфіденційного документа. У ньому міститься систематизована інформація про надзвичайні події, включно з посиланнями на офіційні розпорядження щодо знешкодження вибухових пристроїв та проведення евакуацій. За попередніми даними, документ було підготовлено підрозділом з надзвичайних ситуацій Бєлгорода.

Нагадаємо, російська авіація тільки цього року скинула близько 100 авіаційних бомб на свою територію. Про це в розповів голова Ради резервістів Сухопутних військ Іван Тимочко ефірі телеканалу "Ми–Україна".

Як писали "Ми-Україна" раніше, по всій Україні протягом 1 липня будуть проводитися відключення електроенергії згідно з графіками. Посилення обмежень споживання плануються з 16:00 до 24:00.

 

Головне