За останні два тижні в Криму не було жодного дня без вибухів та прильотів, - Чубаров

За останні два тижні в Криму не було жодного дня без вибухів та прильотів, - Чубаров

Упродовж останніх тижнів на території окупованого росіянами українського півострова не проходить і дня без вибухів. Якою є ситуація в Криму та як щоденні "прильоти" вплинули на його мешканців в ефірі "Ми-Україна" розповів голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"Це дуже змінило ситуацію. У Криму, по-перше, каральні структури окупантів збільшили "спеціальні заходи" проти населення, щоб зупинити їх очікування щодо звільнення Криму. Проводяться масові рейди, заходять в будинки, ведуть нібито роз'яснювальні бесіди, вилучають телефони, накопичують дані про людей. Це тому, що вони бачать, що населення внаслідок усіх цих дій перестало їх боятися і це дуже помітно. А такими методами вони намагаються знову взяти ситуацію під свій тотальний контроль", - зазначив він.

Місцеве населення усвідомлює, що за такими масовими рейдами можуть бути і масові арешти. Росіяни, бачачи активність кримського суспільства, а саме тих людей, які залишаються вірними Україні, активно задіюють так звані превентивні заходи.

Нагадаємо, днями в Головному управлінні розвідки Міноборони заявили, що на сьогодні Крим є найбільш закритою і жорсткою територією в плані репресивного апарату серед тимчасово окупованих територіях. Представник ГУР розвідки Андрій Юсов зазначив, що “бавовна”, яка так часто стається на півострові, є важливим знаком для українського населення там, адже означає, що робота над деокупацією ведеться.

Як писав "Ми-Україна" раніше, росія впливає на країни Африки не завдяки грошовій допомозі, яку надає континенту. Дослідниця-африканістка Марта Олійник-Дьомочко пояснила, що російські вливання в африканські держави є мізерними у порівнянні з обсягами інвестицій від США, Китаю та Великої Британії.

Головне