За межами фронту Україні потрібні три перемоги, – Зеленський

За межами фронту Україні потрібні три перемоги, – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що за межами фронту Україні потрібні три перемоги щодо отримання допомоги.

Про це він розповів на спільній пресконференції із главою Латвійської Республіки Едгарсом Рінкевичсом у Києві у п'ятницю, 24 листопада.

Зокрема, йдеться про виділення коштів від Конгресу США, надання Європейським Союзом пакету в розмірі 50 млрд євро, а також початок відкритого діалогу про майбутнє членство в ЄС.

"Чи впливає той чи інший конфлікт на допомогу або зменшення допомоги для України? Так, впливає. Чи відволікає це інформаційно? Так, відволікає. Хоча, напевно, відволікає – це буде некоректно, адже на Близькому Сході зараз також трагедія, тому не відволікає, а забирає увагу", – заявив президент України.

Він також додав, що це є викликом для українського народу. Проте дуже відповідальні держави і відповідальні лідери різних країн розуміють такий виклик. Партнери України також розуміють, що російська федерація використовує загострення на Близькому Сході у своїх інтересах - вона прагне відвернути увагу від надання допомоги Україні. У свою черга українська влада також працює над тим, аби міжнародна підтримка не знижувалась.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський у пʼятницю, 24 листопада, зустрівся з президентом Латвії Едгарсом Рінкевичсом, який прибув до Києва з робочим візитом. Зеленський розповів, що Латвія підтримує повноправний вступ України в Європейський Союз.

Головне