З військових баз Колумбії таємничо зникли сотні тисяч боєприпасів, - президент країни

З військових баз Колумбії таємничо зникли сотні тисяч боєприпасів, - президент країни

Аудит на складах військових баз в Колумбії виявив нестачу "сотень тисяч боєприпасів". Про це заявив президент країни Густаво Петро, пише Fox News. 

Перевірка у квітні була проведена лише на двох колумбійських базах. За її підсумками було виявлено зникнення "сотні тисяч куль, тисяч гранат та 37 протитанкових ракет". 

Глава держави допустив, що озброєння, цілком ймовірно, могло бути передане місцевим угрупованням повстанців або продано злочинним групам в третіх країнах. 

"Єдиний спосіб пояснити ці зниклі боєприпаси - це те, що в Збройних силах існують мережі, що складаються з людей, які беруть участь у незаконній торгівлі зброєю", - сказав Петро.

Президент анонсував подальші перевірки на решті військових баз в Колумбії.

Як відомо, нині колумбійська армія веде боротьбу з повстанцями з угруповання FARC-EMC на південному заході країни. Після приходу на посаду глави держави у 2022 році Петро провів мирні перемовини з низкою угруповань бойовиків, які діють на території Колумбії. Завдяки цьому в деяких регіонах країни бойові дії стихли. Між тим критики чинного президента стверджують, що переговорний процес навпаки посприяв зміцненню позицій деяких повстанців та отримання ними більшого впливу на населення. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, влада Еквадору 30 квітня оголосила про запровадження надзвичайного стану у п'яти провінціях. Причиною послужив "внутрішній збройний конфлікт", пояснив президент країни Даніель Нобоа. 

 
 

 

 

 

Головне