З України намагались незаконно вивезти старовинні монети і колекційні марки

З України намагались незаконно вивезти старовинні монети і колекційні марки

Прикордонники Ізмаїльського загону в пункті пропуску “Орлівка” виявили старовинні монети, колекційні марки і банкноти, які намагалися незаконно перевезти через кордон.

Про це повідомляє південне регіональне управління ДПСУ. 

Під час перевірки пасажирів автобуса Одеса (Україна) - Констанца (Румунія), прикордонники Ізмаїльського загону спільно з митниками виявили у двох громадян 61 та 58 років старовинні монети і колекційні марки. Загалом було вилучено 48 монет, п’ять банкнот різних держав та 106 марок, які ймовірно мають культурну або історичну цінність. Найстаріша монета датується 1898 роком.

Предмети вилучено до рішення суду, а на порушників складено протокол за статтею 483 Митного кодексу України за незаконне переміщення товарів через кордон.

Нагадаємо, на українсько-словацькому кордоні закарпатські митники запобігли незаконному вивезенню двох старовинних скрипок, які можуть мати культурну цінність.

Як писали “Ми-Україна” раніше, спецпідрозділ “Янголи” Військово-морських сил України провів складну операцію з евакуації родини українського офіцера з тимчасово окупованого Криму.

Головне