З сектору Гази евакуювали 43 громадян України, - Зеленський

З сектору Гази евакуювали 43 громадян України, - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський оголосив, що Україна успішно завершила евакуацію першої групи з 43 громадян з сектору Гази.

Про це він повідомив у Х (Twitter).

"Зараз люди перебувають у Єгипті, де українські дипломати надають їм необхідну допомогу. Ми також допомогли евакуювати 36 громадян Молдови, і ми раді допомогти нашому дружньому сусідов", - йдеться у дописі.

За його словами, процес евакуації триває. Українські посольства в Ізраїлі та Єгипті, а також інші відповідні агентства працюють над тим, щоб вивезти якомога більше громадян України з сектора Гази.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Геополітичне змагання: ЄС кидає виклик Китаю у боротьбі за вплив у світі

Раніше надзвичайний і повноважний посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук розповів, що близько сотні громадян України, які нині перебувають у Секторі Гази, отримали дозвіл на евакуацію з палестинського анклаву.

"Перша група наших громадян отримала дозвіл на евакуацію з Гази - 101 особа, і 367, які ми запросили, це ті, що погоджені на евакуацію через Ізраїль. Решту обіцяють випустити в середу", - сказав дипломат. 

Окрім того, за його словами, на прохання української сторони з Сектору Гази буде також евакуйовано 51 особу з громадянством Молдови.

Корнійчук поінформував, що поблизу КПП "Рафах", що на кордоні з Єгиптом, на українців вже очікують представники посольства України. За його прогнозом, процес евакуації всіх наших співгромадян має завершитися 9 листопада. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, рф планує відправити на фронт батальйон, сформований з українських військовополонених.

Головне