рф планує відправити на фронт батальйон, сформований з українських військовополонених, - ISW

рф планує відправити на фронт батальйон, сформований з українських військовополонених, - ISW

Військове командування рф планує найближчим часом розгорнути на фронті батальйон "Богдан Хмельницький", який складається з українських військовополонених.

Інститут вивчення війни (ISW) заявляє, що такі дії рф являють собою очевидне порушення Женевської конвенції про військовополонених.

Зазначається, що інформація про це надійшла від російського пропагандистського інформагентства, яке повідомило про те, що солдати батальйону "Богдан Хмельницький" присягли на вірність росії і незабаром будуть розгорнуті в Україні.

Цей батальйон буде діяти в складі угрупування "Каскад" на територіях Донецької та Запорізької областей, як частина так званої терористичної організації "ДНР".

За даними російських джерел, військовополоненим буде надано ті ж самі права і пільги, що й російським військовим.

ISW вказує на інформацію з російських ЗМІ, згідно з якою до 70 українських військовополонених з різних установ в росії було залучено до служби в батальйоні "Богдан Хмельницький".

Експерти ISW підкреслюють, що Женевська конвенція про військовополонених забороняє використання військовополонених у військових діях на боці країни, яка їх захопила, і визначає, що жоден військовополонений не може бути в будь-який час відправлений або затриманий у районах, де він може бути підданий впливу бойових дій та не повинен залучатися до праці, шкідливої ​​для здоров'я або небезпечної природи.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, на Донеччині затримали агентку рф, яка "зливала" позиції ЗСУ під Бахмутом.

Головне