З окупованої території повернули ще одну дитину, - Верещук

З окупованої території повернули ще одну дитину, - Верещук

З тимчасово окупованої території Донецької області повернули ще одну дитину - це хлопчик на ім'я Давид.

Про це повідомила віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук у Telegram-каналі. За її словами, на момент початку повномасштабної війни Давиду було 11 років. Він жив із прабабусею в селі Старомлинівка Донецької області.

При цьому матір хлопчика Лілія разом із трьома його молодшими братами та сестрами на той момент проживали у Львівській області. Таким чином Давид опинився на тимчасово захопленій російськими загарбниками території, а сім'ю розділила лінія фронту.

Пізніше Лілія звернулася на гарячу лінію Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, після чого почалася багатомісячна кропітка робота.

"Величезна подяка Дар'ї Касьяновій та її команді проєкту "Шлях додому" за професійність і відданість справі. Сьогодні хлопчик у Києві. Обійняв свою маму. Це велике щастя", – наголосила Верещук.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, на Харківщині з території Куп’янського району можуть евакуювати близько 12 тис. жителів. Також розглядається примусова евакуація дітей. Враховуючи безпекову ситуацію та наближеність до лінії фронту ухвалено рішення щодо обов’язкової евакуації жителів районного центру та прилеглих населених пунктів. Начальник ХОВА зауважив, що наразі також обговорюється питання щодо примусової евакуації дітей із населених пунктів Куп’янщини, розташованих у районі бойових дій та поряд із ним.

Відповідне рішення має ухвалити Рада оборони області, після чого його мають верифікувати у профільному міністерстві.

Головне