З окупації вдалося повернути ще 10 дітей, - омбудсман Дмитро Лубінець

З окупації вдалося повернути ще 10 дітей, - омбудсман Дмитро Лубінець

З тимчасово окупованих територій на підконтрольну урядові частину України вдалося повернути 10 дітей разом із родинам. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Ці діти разом зі своїми рідними проживали на ТОТ – у Донецькій, Херсонській та Запорізькій областях. Вже зараз вони на підконтрольній Україні території оговтуються від пережитих жахів, які їм влаштовували окупанти.

"На щастя, декому вдавалося здобувати онлайн українську освіту, проте батьків залякували, що в такому разі дітей відбиратимуть. Тож аби цього не трапилося, українці ухвалюють рішення зробити все, аби вберегти життя і майбутнє своїх дітей", – наголосив омбудсмен.

Нагадаємо, президент росії Володимир Путін міг таємно домовитися з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином про постачання дешевої робочої сили з КНДР для підтримки російської економіки на тлі міжнародних санкцій. Про це в ефірі "Ми-Україна" повідомив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Сполучені Штати призупинять усі замовлення від інших країн на системи ППО Patriot і ракети-перехоплювачі до них. Натомість усі наявні системи США віддаватимуть Україні. Про це повідомило видання Financial Times. 

Головне