З небезпечних районів Херсонщини евакуювали вже 90 дітей

З небезпечних районів Херсонщини евакуювали вже 90 дітей

З небезпечних районів Херсонської області, які обстрілюють російські військові, правоохоронці евакуювали вже 90 дітей.

Про це повідомила поліція Херсонської області на сторінці у Facebook. Як зазначається, неповнолітніх дітей разом із батьками або законними представниками евакуювали з 23 населених пунктів Херсонщини. Евакуацією з-під обстрілів займались як поліцейські, так і волонтери та органи влади.

Віталій Сайфутдінов, начальник відділу ювенальної превенції поліції Херсонської області, розповів, що із часу проведення евакуації на території регіону із-під обстрілів вивезено уже 90 дітей і ця робота триває.

При цьому правоохоронці кожного дня проводять бесіди з батьками - вони намагаються запевнити їх у необхідності терміново евакуюватися з небезпечних територій. Діти в цих населених пунктах перебувають у постійному страху, а також не мають доступу до освітніх та медичних послуг. Щодня російські загарбники по кілька разів вдаряють по населених пунктах з авіації та іншого озброєння.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Херсонська обласна військова адміністрація схвалила примусову евакуацію 802 дітей із 23 населених пунктів через складну безпекову ситуацію в області. 

Головне