Із 23 населених пунктів Херсонщини примусово евакуюють понад 800 дітей

Із 23 населених пунктів Херсонщини примусово евакуюють понад 800 дітей

Херсонська обласна військова адміністрація схвалила примусову евакуацію 802 дітей із 23 населених пунктів через складну безпекову ситуацію в області. Про це повідомили в Мінреінтеграції.

Евакуація здійснюватиметься безплатно залізничним та автобусним транспортом. Дітей везтимуть зокрема до Хмельницької, Миколаївської, Одеської, Львівської областей. Також близько 100 дітей планують заселити в один із санаторіїв Івано-Франківщини. 

Евакуйованих дітей у супроводі одного з батьків або законного представника забезпечать виплатами, безплатним прихистком, гуманітарною допомогою, психологічною підтримкою тощо. 

Як уточнили в ОВА, евакуація буде застосовуватися здебільшого в населених пунктах Бериславського району, а саме: Дудчани, Качкарівка, Милове, Новокаїри, Золота Балка, Михайлівка, Осокорівка, місто Берислав, Зміївка, Новоберислав, Тягинка, Бургунка, Львове, Миколаївка, Одрадокам’янка, Ольгівка, Червоний Маяк, Веселе.

Також примусово дітей евакуюють із населених пунктів Антонівка, Комишани, Садове та Приозерне Херсонського району, а ще — з села Козацьке Каховського району.

Для здійснення евакуації з Херсонщини розгорнули три збірні та 5 приймальних пунктів евакуації.

В ОВА розповіли, що раніше вже перевезли до безпечніших місць 450 дітей з родинами. Проте чимало дітей досі залишаються у громадах, де несприятлива безпекова ситуація, а батьки відмовляються вивозити їх.

Як писали "Ми-Україна", раніше "Укрфінжитло" може видати кредит за державною програмою іпотек "єОселя" 10 тисячам людей у 2023 році та 12 тисячам у 2024 році.

Таку цифру назвав Андрій Тарасенко, керівник департаменту альтернативних продуктів і партнерських відносин Української фінансової житлової компанії ("Укрфінжитло"). Він розповів про ресурси організації, коли виступав на щорічній зустрічі девелоперів RED Connection by ЛУН.

Уже 4 176 українців скористалися програмою "єОселя". Загальна сума виданих кредитів на іпотеку — понад 6 млрд гривень, згідно з даними "Укрфінжитла". 68% з цих громадян — військовослужбовці ЗСУ за контрактом та силовики.

 

Головне