З Нагірного Карабаху почали виводити російських "миротворців": подробиці

З Нагірного Карабаху почали виводити російських

З території Нагірного Карабаху, який у вересні офіційно повернувся під контроль Азербайджану, розпочався процес виведення російських військових, які там виконували "миротворчу місію". Про це пише азербайджанське видання АРА. 

За його даними, кілька днів тому перша партія військовослужбовців разом з технікою вийшли з району храму Худаванг у Кяльбаджарському районі. Нині ця територія перебуває під охороною правоохоронців Азербайджану. 

Інше місцеве видання Musavat.com дізналось про виведення російського контингенту з бази в Ходжали. 

"Очікується, що історичний та великий процес завершиться за кілька днів",  - йдеться у матеріалі. 

Як відомо, російські військові були заведені в Нагірний Карабах після того, як лідери Азербайджану, Вірменії та рф підписали відповідну угоду у листопаді 2022 року.

Нагадаємо,1 січня 2024 року невизнана Нагірно-Карабаська Республіка офіційно припинила своє існування. Відповідний указ вийшов торік у вересні після блискавичної одноденної військової операції Баку, в результаті якої Азербайджан фактично повернув під свій контроль Нагірний Карабах.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у січні вірменський прем'єр Нікол Пашинян запропонував владі Азербайджану підписати пакт про ненапад та запровадити механізм взаємного контролю над озброєннями.

Головне