З Дунайських портів в Африку і Азію почнуть вивозити пшеницю та кукурудзу: рішення уряду

З Дунайських портів в Африку і Азію почнуть вивозити пшеницю та кукурудзу: рішення уряду

Дунайські порти будуть залучені до надання гуманітарної допомоги у вигляді пшениці та кукурудзи країнам Африки та Азії. Відповідне рішення ухвалив Кабінет міністрів України під час засідання у п'ятницю, 8 вересня, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За рішенням уряду, українські порти на Дунаї працюватимуть в межах ініціативи президента Володимира Зеленського Grain from Ukraine.

"Це наш внесок у світову продовольчу безпеку. Працюємо з ООН та іншими нашими партнерами, аби повноцінно відновити аграрний експорт з України та остаточно розблокувати наші чорноморські порти", - зазначив Шмигаль.

Крім того очільник українського уряду зазначив, що станом на зараз у межах жнивної кампанії в Україні вже зібрано 34 млн тонн врожаю. Зокрема 22 млн тонн пшениці. Потреби України на рік, додав прем'єр, складають 6-7 млн тонн.

Як повідомляли "Ми-Україна", Румунія посилить безпеку в прикордонних з Україною районах. Відповідне рішення ухвалили після того, як у країні впали уламки російських дронів під час атаки на порти в Одеській області.

Головне