З 29 січня Yasno почне відключати електроенергію боржникам

З 29 січня Yasno почне відключати електроенергію боржникам

З понеділка, 29 січня, енергопостачальник Yasno почне відключати електроенергію боржникам у Києві. Про це повідомив генеральний директор Yasno Сергій Коваленко в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

За його словами, загалом існує два типи попереджень про відключення електроенергії, які можуть отримати люди, що мають борг.

"Перше - ми називаємо це сповіщення, коли компанія усіма методами, починаючи від СМС, від розсилок у Viber і чатах, закінчуючи дзвінками до людей, сповіщає про те, що є борг, будь ласка, сплатіть", - розповів гендиректор.

Коваленко зазначив, що другий тип попередження стосується офіційного листа за 10 днів до безпосереднього відключення.

"А також другий вид, коли абонент отримує офіційне повідомлення поштою за десять днів до вимкнення енергії. Це перша стадія, і у людини є час. І за п'ять днів ще мережі надсилають свій лист-попередження. Оці 10 днів - для того, щоб вийти із ситуації й сплатити борг", - наголосив гендиректор Yasno.

Водночас, як додав він, відповідне рішення не означає, що всі, хто має борги, будуть отримувати сповіщення вже з 29 січня, адже боржників рейтингують від найвищого по сумі боргу.

"Тобто, є боржники один місяць, і це не є така велика проблема, ми маємо надію, ми комунікуємо з ними. А є борги, які рік і більше", - пояснив Сергій Коваленко.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Міністерство енергетики звернулось до українського бізнесу із закликом наростити імпорт електроенергії з-за кордону.

Головне