ЮНЕСКО засудила російські атаки на історичний центр Одеси

ЮНЕСКО засудила російські атаки на історичний центр Одеси

Міжнародна організація ЮНЕСКО засудила обстріли російської федерації на об'єкти всесвітньої спадщини в Одесі. Про це повідомляє міськрада Одеси.

ЮНЕСКО закликало росію припинити напади на культурні цінності, які захищені широко ратифікованими міжнародними нормативними документами.

"Попередня оцінка в Одесі виявила пошкодження кількох музеїв, що знаходяться на території Всесвітньої спадщини, зокрема Одеського археологічного музею, Одеського морського музею та Одеського літературного музею", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що всі музеї були відзначені ЮНЕСКО та місцевою владою Блакитним щитом, відмітною емблемою Гаазької конвенції 1954 року.

"Ця війна становить усе більшу загрозу українській культурі. На сьогодні ЮНЕСКО підтвердила пошкодження 270 культурних об’єктів в Україні з 24 лютого 2022 року", - зазначили в пресслужбі.

Нагадаємо, що 12 травня – річниця членства України у ЮНЕСКО. Зараз у нашій країні спеціалізованою установою ООН внесено до Списку всесвітньої культурної спадщини вісім об’єктів, один природний, а до списків нематеріальної культурної спадщини – п’ять елементів.

Як писав “Ми-Україна” раніше, історичний центр Чернігова подають до списку Світової спадщини ЮНЕСКО. Україна також отримає нове вікно можливостей щодо відновлення культурної спадщини.

Головне