Єврокомісія продовжила безкоштовний роумінг для українців

Єврокомісія продовжила безкоштовний роумінг для українців

Європейська комісія продовжила безкоштовний роумінг для українців ще на рік. Йдеться про сім українських та 22 європейські мобільні оператори.

Про це повідомила прес-служба Єврокомісії. Як зазначається, Єврокомісія сприяла досягненню угоди між операторами, аби взаємно знизити тарифи, які вони повинні підтримувати для здійснення транскордонних дзвінків.

У ЄК також розповіли, що доступні дзвінки дозволяють українцям, що шукають притулок у Європі, перебувати на зв’язку з рідними та друзями в Україні та навпаки.

Водночас Орган європейських регуляторів електронних комунікацій (BEREC) заявив про ефективність угоди. Вона дозволила надавати доступні послуги транскордонних дзвінків.

Крім того, паралельно з цим Комісія готується до інтеграції України в зону роумінгу ЄС. Це забезпечить більш стабільне та довгострокове рішення. У квітні 2023 року Комітет асоціації Україна-ЄС прийняв пропозицію Єврокомісії щодо приєднання України до правил ЄС про роумінг.

Наступним кроком для України є повна адаптація законодавства до законодавства ЄС. Вже після цього Рада Європейського Союзу ухвалить остаточне рішення.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Рада Європейського Союзу підтримала роумінговий безвіз для України. Це, зокрема, дозволить українцям менше сплачувати за роумінг у країнах Європи. За словами віцепрем’єр-міністра, міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова, Рада ЄС дала “зелене світло” двосторонній угоді.

Останнє рішення має схвалити Комітет асоціації в торговельному складі. Українська влада та оператори вже працюють, щоб країна швидше інтегрувалася до “роумінгового безвізу”.

Головне