ЄС продовжив санкції за підрив суверенітету України ще на пів року

ЄС продовжив санкції за підрив суверенітету України ще на пів року

Європейський Союз продовжив на пів року санкції за підрив або загрозу територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України.

Про це йдеться у релізі на сайті Європейської Ради.

Обмеження щодо росіян будуть діяти до 15 березня 2024 року.

“Європейська Рада вирішила сьогодні (13 вересня, — ред.) продовжити обмежувальні заходи, що спрямовані проти осіб, відповідальних за підрив або загрози територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України, на наступні шість місяців, до 15 березня 2024 року”, - йдеться у повідомленні.

https://weukraine.tv/sanktsiyi-proty-rf-vtrata-efektyvnosti-abo-strategiya-maksymalnogo-komfortu/

Санкції передбачають обмеження на поїздки для фізичних осіб, заморожування активів та заборону на надання коштів або інших економічних ресурсів фізичним та юридичним особам, включеним до переліку. Їх продовжать застосовувати до майже 1 800 фізичних та юридичних осіб у відповідь на неспровоковану військову агресію росії проти України.

При цьому під час перегляду санкцій Рада вирішила не поновлювати їх щодо чотирьох осіб. Їхні імена не називають.

Нагадаємо, США та Велика Британія ввели санкції проти з російського угрупування Trickbot.

“Під санкції потрапили адміністратори, менеджери та розробники, які допомагали групі Trickbot у її діяльності. Ці обмеження є частиною постійних спільних зусиль США та Великої Британії, спрямованих на припинення російської кіберзлочинності та програм-вимагачів”, – йдеться в повідомленні.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Чехія відмовилась видавати Україні ухилянтів.

Головне