ЄС планує виробляти понад 1 мільйон артилерійських снарядів щорічно

ЄС планує виробляти понад 1 мільйон артилерійських снарядів щорічно

Країни ЄС завершують роботу над проектами, які дозволять розвинути спроможності промисловості для виробництва понад 1 мільйона боєприпасів на рік.
 
Про це заявив єврокомісар з питань внутрішнього ринку Тьєрі Бретон початком неформальної зустрічі міністрів оборони країн ЄС.

"Обговорення триватиме головним чином навколо нашої спроможності продовжувати підтримувати Україну у довгостроковому вимірі, забезпечувати її потреби, особливо у боєприпасах. Я хочу нагадати, що ми змогли дуже швидко заснувати правовий акт, так званий ASAP (Акт з підтримки виробництва боєприпасів. За написанням співпадає із англійською абревіатурою "так швидко, як можливо" – ред.), з метою бути здатними виробляти більше боєприпасів для України", - зауважив Бретон.

За його словами, мета країн ЄС - виробляти понад 1 мільйон таких боєприпасів на щорічній основі.

"Для цього ми використовуватимемо цей новий Акт, який був ухвалений нашими законотворцями протягом лише двох місяців, для відбору потрібних проєктів у Європі, щоб допомогти напевно розвинути спроможності у виробництві снарядів та усього іншого", - додав єврокомісар.

Наразі процес відбору таких проектів знаходиться на стадії завершення, на основі пропозицій, які Єврокомісія отримала від країн-членів.

Єврокомісар нагадав, що країни ЄС взяли на себе подвійне завдання - доставити в Україну боєприпаси та водночас, наростити спроможності європейської оборонної промисловості.

Як писав "Ми-Україна "раніше, у Криму власникам маломірних суден заборонили виходити в море.

Головне