Єльченко пояснив, чому Китай так повільно відвертається від рф: Вони чекають

Єльченко пояснив, чому Китай так повільно відвертається від рф: Вони чекають

Китай не зацікавлений у війні України та росії. Таку думку висловив український дипломат, колишній постійний представник України при ООН Володимир Єльченко в ефірі телеканалу "Ми-Україна".

"Китайська цивілізація, мабуть, найстаріша у світі. І все, що у нас відбувається за рік-два, для Китая це роки, століття. Китайці не звикли приймати швидких рішень, вони чекають… Китай з першого дня постійно підкреслює, що твердо стоїть на підтримці суверенітету та територіальної цілісності України", - зазначив Єльченко.

При цьому він наголосив, що такі заяви Китаю - це не просто слова, це підтвердження серйозного ставлення політики Китаю щодо України.

"Китай не зацікавлений у продовженні війни. А те, що він, можливо, занадто повільно так відвертається від росії, і повертається до нас, ну цьому є пояснення, ще раз кажу. Там все робиться дуже нешвидко. Але нам потрібно і з Китаєм працювати наполегливо. І я впевнений, що ми дочекаємося серйозного повороту в китайській політиці щодо росії", - заявив Єльченко.

Як повідомляли "Ми-Україна", Китай анонсував нову ініціативу, спрямовану на врегулювання війни рф в Україні. В КНР говорять, що мирна пропозиція складена з урахуванням поваги до “суверенітету обох країн”.

Раніше експерт-міжнародник Євген Добряк висловив думку, що Китай не намагатиметься витягувати російську федерацію за собою, а навпаки буде поступово поглинатиме території росії, оскільки вважає частково їх своїми.

Головне