В “Укргідроенерго” назвали область, яка найбільше потерпатиме від нестачі води

В “Укргідроенерго” назвали область, яка найбільше потерпатиме від нестачі води

Херсонська область найбільше потерпатиме від нестачі води через підрив росіянами Каховської ГЕС.
 
Про це заявив генеральний директор ПрАТ “Укргідроенерго” Ігор Сирота в ефірі телеканалу “Ми-Україна”.

За його словами, наслідків з водозабезпечення людей, які живувть вище по Дніпу, не буде, адже Каховська станція не працювала в енергосистемі з жовтня 2022 року.

"Що стосується водосховищ, які знаходяться вище – впливів немає. Ми будемо економити воду, щоб коли треба буде наповнити Каховське водосховище, ми могли швидко наповнити його та забезпечити області водою", - сказав він.

Сирота заявив, що найбільш проблемною ситуацією з водою очікується у Херсонській області.

"Сьогодні вранці було РНБО і штаб у прем’єра, де обговорювались всі завдання, щоб якнайшвидше робити додаткові свердловини у Херсонській і Миколаївській областях, щоб отримати більше прісної води. Друге, ми будемо робити перекид води з Дніпровського каскаду. Є багато планів і завдань, які потрібно буде зараз швидко реалізовувати", - додав гендиректор “Укргідроенерго”.

Нагадаємо, раніше Сирота озвучив плани з побудови нової Каховської гідроелектростанції. Її планують збувати на тому ж місці після деокупації.

“Нам прийдеться дуже швидко відбудовувати і будувати нову станцію. Ми побудуємо на тому самому місці красивішу і потужнішу (станцію, – ред..). Вони (окупанти, – ред..) будуть бачити це”, – зауважив він.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, президент Володимир Зеленський заявив про те, що провів термінове засідання Ради національної безпеки та оборони України (РНБО), яке скликав раніше через підрив росіянами Каховської ГЕС.

Головне