Українці можуть отримати будь-який необхідний протез за рахунок держави, - уповноважена Президента

Українці можуть отримати будь-який необхідний протез за рахунок держави, - уповноважена Президента

Українці за необхідності можуть отримати за рахунок держави будь-які протези. Як отримати безкшотовний протез в Україні пояснила уповноважена Президента України з питань безбар'єрності Тетяна Ломакіна в ефірі телеканалу "Ми-Україна".

За її словами, надавати українцям будуть навіть найскладніші протези.

"Сьогодні людина може отримати той протез, який для неї потрібен, навіть найскладніший. Для цього вона має співпрацювати з лікарнею, з мультидисциплінарною командою в яку входять і фахівці фізичної терапії, і фахівці, які займаються пристосуванням, допомогою людині навчитися жити з цим, і психологи. І тут, разом з командою, людина вирішує, яке протезування для неї важливе і після того вона починає співпрацювати з протезною компанією і отримувати той протез", - зазначила Ломакіна. 

При цьому вона додала, що в той час, як протез буде виготовлятися, держава буде сплачувати його вартість протезній компанії.

Нагадаємо, протезування в Україні є безоплатним для цивільних та військових, всі витрати покриває держава. Для підтримки осіб, які втратили кінцівки та задля впровадження якісних технологій протезування в Україні працює "гаряча лінія" з питань протезування кінцівок. Дізнатися усі деталі та отримати консультацію можна за номером 050-177-68-39.

Як отримати безкшотовний протез в Україні
Як отримати безкшотовний протез в Україні

Головне