Як і обіцяла: до Києва прибула президентка ЄК Урсула фон дер Ляєн

Як і обіцяла: до Києва прибула президентка ЄК Урсула фон дер Ляєн

Очільниця Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн приїхала у Київ у вівторок, 9 травня, з анонсованим заздалегідь візитом. Про це вона сама написала у Twitter.

"Приємно повернутися до Києва. Де цінності, які ми цінуємо, захищаються щодня. Тому це таке доречне місце для святкування Дня Європи. Я вітаю рішення Президента Володимира Зеленського провести 9 травня День Європи також тут, в Україні", — написала вона в соцмережі.

https://twitter.com/vonderleyen/status/1655801973378019329

Напередодні про її приїзд в Україну повідомила прес-служба Єврокомісії.

"У День Європи, 9 травня, президентка фон дер Ляєн відвідає Київ, де зустрінеться з президентом Зеленським, щоб підтвердити непохитну підтримку України з боку ЄС", - вказано у повідомленні.

Як відомо, 8 травня Зеленський підписав указ №266/2023 про становлення в Україні Дня Європи, який щорічно відзначатиметься в країні 9 травня спільно з державами Європейського Союзу.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у ніч на вівторок, 9 травня, відбулась чергова ворожа ракетна атака по Україні. Загалом по території нашої країни окупаційне військо випустило 25 ракет морського та повітряного базування, 23 із них збиті.

Головне