Винуватим є виключно кривдник: омбудсмен відреагував на скандальні вечірки у Києві, де знущалися над дівчатами

Винуватим є виключно кривдник: омбудсмен відреагував на скандальні вечірки у Києві, де знущалися над дівчатами

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець відреагував на скандал з групою молодиків, яка влаштовувала у Києві вечірки, на яких дівчат схиляли до вживання алкогольних напоїв та психотропних речовин, доводили до непритомного стану та вчиняли акти сексуального характеру.  

"Обурений шокуючим контентом у соціальних мережах… І вже вдячний за оперативне реагування - Національна поліція провела обшуки у фігурантів та відкрила кримінальне провадження", - зазначив омбудсмен.

При цьому він додав, що стурбований популярністю такого контенту в українському суспільстві.

"Викликає занепокоєння той факт, що вказаний контент користується попитом та схваленням в нашому суспільстві – дехто висловлює думку, що винуватими у цій ситуації є самі постраждалі. 

Звертаю увагу! Винуватим у такому злочині є виключно кривдник. Постраждала особа не може бути винуватою і не повинна почувати себе такою", - написав Лубінець.

Він також нагадав, що будь-які насильницькі дії сексуального характеру заборонені національним та міжнародним законодавством та тягне за собою кримінальну відповідальність.

Як повідомляли "Ми-Україна", співробітники Національної поліції України повідомили про підозру двом організаторам “п’яних” вечірок у Києві, які споювали і гвалтували дівчат, та показували все це у мережі. Ще шість осіб отримали повістки у військкомати. 

Головне