Вибори проголосили, а учасників нема, - Гуменюк про псевдовибори на ТОТ

Вибори проголосили, а учасників нема, - Гуменюк про псевдовибори на ТОТ

Так звані "вибори до Херсонської обласної думи", які проголосила окупаційна влада на поки що захопленій території Херсонщини, є черговим проявом безсилля загарбників. Про це в ефірі "Ми-Україна" розповіла керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

"Вибори вони проголосили, а учасників цих виборів немає. І місцеве населення не збирається брати участь в цьому, вони мають розумінням процесу, оскільки подібне вже переживали, коли була окупована правобережна Херсонщина - там теж намагалися проводити аналогії "вибори", - зазначила вона.

Гуменюк нагадала, що минулого разу під час спроби провести вибори в області росіяни спочатку переносили дату їх проведення декілька разів, а потім оперативно і швидко їх взагалі згорнули. Щось схоже, за її словами, відбувається і нині. Початково "вибори" мали відбутися 10 вересня, але окупаційна влада розпочала їх вже 2 числа.

На додачу виявилось, що попри всі намагання, паспортизувати населення ТОТ у росіяни не вийшло, тому "вибори" вони будуть проводити навіть за паспортами України.

Нагадаємо, у Центрі національного спротиву повідомили, що росіяни завозять на тимчасово окуповані території України “спостерігачів”, щоб контролювати свої так звані вибори. В ЦНС наголосили, що російські “вибори” це суцільний фарс та пропагандистська імітація із завчасно відомим результатом та навіть явкою.

Як повідомляли “Ми-Україна”, СБУ повідомила про підозру голові російської Центральної виборчої комісії (ЦВК), яка готує фейкові вибори на тимчасово окупованих територіях України.

Головне