Втрати рф в Україні увосьмеро більші ніж американські за 20 років війни в Афганістані

Втрати рф в Україні увосьмеро більші ніж американські за 20 років війни в Афганістані

Російське окупаційне військо в ході бойових дій на українській землі щодня втрачає від півсотні своїх бійців. Загалом з 24 лютого 2022 року втрати рф в Україні становлять майже 200 тис. осіб загиблими та пораненими. 

Такі дані наводить видання The New York Times із посиланням на дані західних посадовців. 

Цей показник за менш ніж рік увосьмеро перевищує втрати американської армії  у війні в Афганістані, яка тривала 20 років. 

Такі масштаби бойових втрат, на думку авторів матеріалу, може свідчити лише про провал російського диктатора Володимира Путіна. Також вони наголошують, що оцінити реальну кількість загиблих росіян у війні в Україні вкрай важко. Кремль ретельно намагається приховувати такі дані. 

Лише у випадку з наступальними діями на Бахмут, куди російське військове керівництво кидає непідготовлених солдатів, щоденно гинуть та отримують поранення сотні військовослужбовців. З іншого боку, суттєві втрати рф в Україні навряд чи змусять Путіна зупинитись, вважають експерти.

“Аналітики по Росії кажуть, що загибель людей навряд чи стане стримуючим фактором для військових цілей Путіна. Він не має політичної опозиції вдома. Він представив війну як боротьбу, з якою країна зіткнулася під час Другої світової війни, коли загинуло понад 8 млн радянських солдатів. Офіційні особи США заявили, що, на їхню думку, Путін може понести й сотні тисяч жертв в Україні, хоча вищі цифри можуть скоротити його політичну підтримку”, - йдеться у статті. 

Востаннє у США озвучували оцінку врат росії в Україні ще в листопаді минулого року. Тоді голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі повідомив про щонайменше 100 тис. солдатів армії рф вбитими та пораненими.  

Нагадаємо, лише за минулу добу українські оборонці ліквідували близько 840 російських загарбників. Загалом, за даними Генштабу ЗСУ, на війні в Україні загинуло вже майже 130 тис. солдатів армії рф.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Сполучені Штати Америки повинні дозволити країнам дати винищувачі F-16 Україні. І лише після цього країни, які мають у себе на озброєнні такі літаки, зможуть передати їх Україні. 

Головне