Встановили тризуб на щит "Батьківщини-матері"

Встановили тризуб на щит

На монумент "Батьківщина-мати" у Києві встановили тризуб. Вранці в неділю, 6 серпня, конструкцію тризуба підняли і почали закріплювати на призначеному місці. Про це повідомляє "Уніан".

На монументі проведуть косметичний ремонт, оскільки для його оновлення було знято частину сталевих плит, що покривають конструкцію щита зовні.

Розпочали встановлення тризуба 5 серпня, проте, сильний вітер ускладнив роботу, тому монтаж тризуба вирішили перенести на неділю.

Як відомо, тризуб планували почати піднімати на “Батьківщину-Мати” у суботу вдень. Спочатку це збиралися робити о 16:00, однак через сильний вітер роботи перенесли на 18:00. Згодом їх довелося відтермінувати ще раз. Однак у Києві в цей час оголосили повітряну тривогу через запуск росіянами ракет з моря та “Кинджалів”. І лише після відбою тривоги роботи з підйому тризуба почалися. Вони тривали близько години і за цей час символіку підняли на 24 метри.

Раніше повідомлялося, що після підйому тризуба до щита, а це 90 метрів, його будуть три години монтувати. А після цього ще кілька тижнів триватимуть завершальні роботи.Також до того ж часу монумент хочуть перейменувати з “Батьківщини-Мати” на “Україна-Мати”.

Як повідомляли “Ми-Україна”, ідея побудови виникла ще в 1943 році, після форсування Дніпра. Але через післявоєнну кризу проєкт відклали. І це було добре, адже за деякими версіями, першочерговим проєктом була велетенська статуя Йосипа Сталіна. Вона мала бути на тому місці, де зараз стоїть “Батьківщина-мати.”

Головне