Всім буває страшно: Буданов пояснив, чому бере участь у бойових виходах

Всім буває страшно: Буданов пояснив, чому бере участь у бойових виходах

Керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов інколи безпомередньо бере участь у бойових операціях. Він вважає, що його присутність є необхідною, оскільки підбадьорює та мотивує бійців.

Про це він розповів у фільмі Дмитра Комарова "Рік. Харківщина", передає ГУР МО.

"Іноді (присутність, - ред.) обов'язкова. Тому що всі ми люди. І всім інколи буває страшно. Іноді знаходжу варіанти, як це зробити (підбадьорити бійців - ред.)", - сказав він.

Відповідаючи на запитання, чи виправдовується ризик втрати голови розвідки під час воєнних дій, Буданов відзначив, що це запитання має риторичний характер.

"Якщо це дало позитивний результат, значить все було зроблено правильно. Якщо результату позитивного немає, значить були помилки. "Переможців не судять" - давня мудрість, але вона правильна", - пояснив Буданов.

Нагадаємо, очільник військової розвідки МО Кирило Буданов в ході здійснення однієї зі спецоперацій по рації переконав майже два десятки російських військових добровільно скласти зброю та здатися в полон.

Командир групи ПЗРК спецпідрозділу "Артан" Олександр "Лютий" зазначив, що Буданов бере участь у деяких операціях спецслужбовців.

"Під час одного з завдань штурмова група противника намагалася без вогневого ураження просто покинути зону дії, бо зрозуміла, що чинити опір вже не здатна. Тоді якраз з нами був присутній Кирило Олексійович", - зазначив військовий.

"Лютий" додав, що Буданов в особистій розмові лише одними переговорами по рації змусив росіян погодитися здатися у полон.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Франція планує відправити гуманітарну допомогу палестинцям.

Головне