Всі податки всередині країни зараз ідуть на фінансування сектору оборони, - Марченко

Всі податки всередині країни зараз ідуть на фінансування сектору оборони, - Марченко

Оскільки кошти, які Україна отримує від міжнародних партнерів та союзників скеровувати на оборонні цілі не можна, на це йдуть всі податки всередині країни. В ефірі "Ми-Україна" міністр фінансів Сергій Марченко розповів про ситуацію із наповненням бюджету і відзначив , що для фінансування оборони доводиться задіювати внутрішні запозичення.

"Податків ми збираємо в річному вимірі 1 трлн 300 млрд гривень. Видатки сектору безпеки і оборони на цей момент більше 1 трлн 600 млрд. І ми маємо прийняти той факт, що бюджет на 2024-й рік має бути з не меншими цифрами на цей сектор", - розповів він.

Нагадаємо, голова Мінфіну також розповів, що військові облігації від початку 2023 року принесли до держбюджету України 165 мільярдів гривень. Він наголосив, що це надзвичайно важливий і ефективний інструмент і він дозволяє Україні, покладаючись лише на наші внутрішні ресурси фінансувати бюджет. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, міністерка економіки України Юлія Свириденко розповіла, що експорт українського зерна через хорватські порти вже почався.

Головне