Ворог обстріляв артилерією центр Херсону: постраждало 12 людей

Ворог обстріляв артилерією центр Херсону: постраждало 12 людей

Армія рф 1 жовтня завдала удару по ринку у середмісті Херсона, внаслідок відомо про дванадцятеро постраждалих. Це сталося близько 9 ранку, під час хвилини мовчання.

Про це повідомляє начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

“росіяни атакували місто близько 9 ранку, коли вся наша країна схилила голови в жалобі та хвилиною мовчання вшановувала памʼять загиблих захисників і захисниць. Це черговий доказ підлості та ницості нашого ворога”, - зазначили у МВС.

За попередньою інформацією, шестеро з постраждалих отримали травми, несумісні з життям. Пʼятеро наразі перебувають у лікарні, ще одному - медична допомога була надана на місці.

“російський удар по Херсону, просто по центру міста. По людях, які були на зупинці поруч із центральним ринком. Станом на цей час відомо про шістьох загиблих. Мої співчуття всім рідним і близьким. Шестеро людей поранені, їм надається необхідна допомога”, - прокоментував Президент України Володимир Зеленський.

У Офісі Генерального прокурора заявили, що станом на 11:00 внаслідок обстрілу середмістя Херсона загинуло шестеро містян. Сьомого постраждалого, якого вважали загиблим, лікарі  змогли стабілізувати, втім його стан залишається вкрай важким.

Нагадаємо, у Херсоні, в середмісті, 1 жовтня відбулася атака з боку окупантів, внаслідок якої постраждали торгівельні точки на місцевому ринку.

Як писав "Ми-Україна" раніше, за минулу добу внаслідок російських обстрілів в Україні загинули троє мирних жителів, ще 26 отримали поранення.

Головне

Україна уважно та з тривогою стежить за ситуацією у Лівані після рішення Ізраїля розпочати наземну військову операцію на півдні країни, заявили у Міністерстві закордонних справ України.