Ворог атакує правобережжя Херсонщини артилерією і дронами, - Гуменюк

Ворог атакує правобережжя Херсонщини артилерією і дронами, - Гуменюк

Російські війська продовжують нападати на населені пункти на правому березі Херсонщини, використовуючи артилерію та безпілотники. Про це заявила керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону "Єдині новини".

За її словами, хоча нічна активність ворога на південному напрямку була менш інтенсивною порівняно з попередніми, проте він продовжує обстріли та використання безпілотників, намагаючись атакувати Херсон навіть вночі. Також він обстрілює населені пункти правого берега та надає авіаційну підтримку своїм штурмовим групам на лівому березі Херсонщини.

Вона відзначила постійні обстріли населених пунктів на правому березі Дніпра Херсонської області з боку ворога, який часто використовує безпілотники.

"Найгірше, що вони намагаються направляти ці дрони саме на скупчення людей на деокупованій частині Херсонщини. І ця загроза постійно нависає над населенням прибережних населених пунктів", - підкреслила вона.

Гуменюк також повідомила про успішну контрбатарейну діяльність українських військ, які знищили кілька пунктів зберігання боєприпасів і складів артилерійських запасів окупантів. Також вона зазначила, що українські війська успішно нейтралізували деякі артилерійські позиції ворога.

Напередодні російська окупаційна армія обстріляв Херсонську область, в результаті одна людина отримала поранення несумісні із життям.

Як писав "Ми-Україна" раніше, посол України відреагував на знищення 160 тонн зерна на кордоні.

Головне