Посол України відреагував на знищення 160 тонн зерна на кордоні

Посол України відреагував на знищення 160 тонн зерна на кордоні

У Польщі вчетверте висипали українську агропродукцію. Посол України закликав місцеву владу вжити всіх можливих заходів для виявлення та покарання винних у цьому інциденті.

Посол Василь Зварич опублікував цю інформацію у соціальній мережі Х.

У повідомленні Посольства України в Польщі зазначається, що місцева влада та поліція доклали "всі можливі зусилля" для встановлення та покарання винних у пошкодженні української агропродукції, що сталося в країні. 

"Винуватці такого варварства шкодять не лише Україні, а й Польщі. Звертаємось до польської влади та поліції зробити все можливе та неможливе, щоб знайти та справедливо покарати винних у таких ганебних діях", - написав він.

Цей випадок вже четвертий за останні кілька тижнів, коли на польських залізничних станціях трапляються акти вандалізму щодо української агропродукції. У ніч на 25 лютого було викинуто 160 тонн зерна з восьми напіввагонів на залізничній станції "Котомеж".

Президент Володимир Зеленський на пресконференції в рамках форуму "Україна. Рік 2024" висловив надію, що польський уряд зможе вирішити цю проблему псування українського зерна на прикордонних пунктах.

Також поліція Польщі розслідує справу про розсипання української сої, це сталося вранці 24 лютого на залізничній станції "Дорогуськ".

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Офіс генерального прокурора оголосив про початок розслідування щодо розстрілу беззбройних українських військовополонених у Бахмутському районі.

Головне