ВООЗ зафіксувала 1682 ворожі атаки на медичні заклади в Україні

ВООЗ зафіксувала 1682 ворожі атаки на медичні заклади в Україні

Від початку повномасштабної війни в Україні російські загарбники здійснили 1682 атаки на медичні заклади, в результаті загинуло 128 медиків і пацієнтів, ще 288 отримали поранення. Про це повідомляє Всесвітня організація охорони здоровʼя.

У ВООЗ зазначили, що працівники швидкої допомоги мають втричі вищий ризик загинути ніж працівники медичних закладів.

"Багато бригад екстреної допомоги потрапляють під обстріл або по дорозі на виклик, або на своїх базах. Вже чотири наших співробітника загинули, 12 людей отримали поранення та були госпіталізовані", - зазначає очільниця Центру екстреної медичної допомоги Херсонської ОВА Галина Салдан.

Зазначається, що з початку 2024 року зафіксовано 68 атак, 12 з яких росія спрямовувала на служби екстреної медичної допомоги. Внаслідок ворожої агресії загинуло двоє працівників, пошкоджено автомобілі медичної допомоги.

Нагадаємо, що в Україні вже загинули на війні 323 спортсмена. Понад 3 000 українських спортсменів беруть участь у бойових діях.

Як писали "Ми-Україна" раніше, за час повномасштабної війни в Україні внаслідок підриву на вибухонебезпечних предметах загинули 289 цивільних, серед них 15 дітей.

Головне