Вони все знають, тільки бажання реагувати немає, - ОП про бездіяльність ООН

Вони все знають, тільки бажання реагувати немає, - ОП про бездіяльність ООН

З моменту трагедії на Каховській ГЕС минуло понад дві доби, а представники ООН, яка створена для "підтримки та зміцнення міжнародного миру та безпеки", на місце події так і не прибула. Таку бездіяльність ООН в ефірі "Ми-Україна" прокоментував заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква.

Він зазначив, що всі інформація про підрив станції та її наслідки в ООН є.

"Ще позавчора відбулось засідання Ради безпеки ООН, скликане на вимогу України. Заступник генерального секретаря ООН брифінгував про те, що відбулося на Херсонщині. Президент України інформує лідерів про ситуацію. Вчора після розмови Президента з президентом (Франції) Емманюелем Макроном, той за своєю ініціативою зателефонував генсеку ООН і повідомив йому про в і подробиці. На жаль, на сьогодні ми не спостерігаємо представників ООН на місці події", - сказав Жовква.

Він додав, до відсутні на місці подій і представники інших міжнародних гуманітарних організацій, Міжнародного Комітету Червоного Хреста зокрема. Він нагадав, що це відбувається вже не вперше. Так само їх не було в Оленівці і вони не організовували гуманітарні коридори для цивільних у перші місяці повномасштабної війни.

Нагадаємо, радник керівника ОП Михайло Подоляк, заявив, що своєю бездіяльністю стосовно ситуації в Україні після підриву росіянами ГЕС "ООН сьогодні остаточно обнулила свої залишки репутації".

Як писав "Ми-Україна" раніше, "Укроборонпром" підписав вже близько 30 угод про співпрацю з понад десятьма країнами-членами НАТО.

Головне