Волонтери розповіли, як і куди евакуюють з Херсонщини екзотичних та свійських тварин

Волонтери розповіли, як і куди евакуюють з Херсонщини екзотичних та свійських тварин

Волонтери евакуюють екзотичних тварин з Херсонщини у притулок на Київщині. Про це розповіла директорка організації UAnimals Ольга Чевганюк в ефірі "Ми-Україна".

За її словами, з початку повномасштабного вторгнення подібних евакуацій було немало. Частину з цих тварин вивезли за кордон.

"По-перше, в нас є центр порятунку для диких тварин, який знаходиться під Києвом. Туди ми веземо зовсім екзотичні, не притаманні нашій території види тварин, дикі тварини, такі як леви, тигри і так далі. Їх дуже багато під час війни ми евакуювали вже туди і звідти за кордон. Зараз таких кейсів на щастя вже немає, але трапляється просто велика худоба різна, так звані свійські тварини, яких ми вивозимо. І тут на щастя в нас є партнери, які мають притулки і для таких тварин. І вони готові не піддавати експлуатації цих тварин, а саме їм допомагати. Тому власне ми звідти вивозимо по всій Україні подібних тварин", - заявила Чевганюк.

Як повідомляли "Ми-Україна", підрив росіянами Каховської ГЕС спричинив підтоплення майже 55 000 га лісу на Херсонщині. В результаті загине велика кількість диких тварин. Також потоки води могли знести родючий пласт лісів і молоді насадження.

Головне