Воллес дорікнув українцям через невдячність: Сунак прокоментував

Воллес дорікнув українцям через невдячність: Сунак прокоментував

Голова Міністерства оборони Великої Британії Бен Воллес дорікнув українцям через невдячність, адже країни Заходу не можуть віддати Україні всю зброю. Його заяву прокоментував прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак.

Про заяву Воллеса повідомило видання The Guardian. Міністра зачепила критика Президента Володимира Зеленського після того, як країни НАТО відмовилися запрошувати Україну до Альянсу.

"Хочемо ми того чи ні, але люди хочуть бачити хоч трохи подяки... Іноді ви просите країни відмовитись від своїх власних запасів (зброї - ред.). Іноді доводиться переконувати законодавців на Капітолійському пагорбі в Америці", - зазначив очільник британського Міноборони.

Бен Воллес також розповів, що їздив минулого року в Україну, де йому надали список необхідної для ЗСУ зброї.

"Ви знаєте, ми не Amazon. Я сказав їм про це минулого року, коли я проїхав 11 годин, щоб мені дали список", - наголосив міністр.

Очільник відомства додав, що він розуміє, що Зеленський "говорить зі своєю публікою". Водночас підсумковий документ саміту НАТО у Вільнюсі є добрим для України.

Різку заяву Бена Воллеса прокоментував глава британського уряду Ріші Сунак, передає The Guardian. За його словами, Україна, її громадяни та Президент Зеленський постійно дякують за надану допомогу.

"Президент Зеленський неодноразово висловлював свою вдячність мені та британському народу, а також іншим союзникам. Він зробив це дуже зворушливо в парламенті, коли був у Великій Британії на початку цього року", - підкреслив Сунак.

Він також наголосив, що Україна продовжує бути вдячною за підтримку та допомогу багатьом українським родинам.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Президент Володимир Зеленський розповів про результати саміту НАТО у Вільнюсі. На його думку, вони гарні, але не ідеальні. Президент зазначив, що Україна розуміє, що не може бути членом НАТО, поки йде війна.

Головне