Водія таксі, який вигнав пасажирок через вимогу спілкуватися державною, покарають

Водія таксі, який вигнав пасажирок через вимогу спілкуватися державною, покарають

Водія таксі, який вигнав пасажирок через їхню вимогу обслуговувати державною мовою, покарають. Про це заявив Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь на сторінці у Facebook.

Він наголосив, що наразі готується звернення до правоохоронних органів, зокрема до Національної поліції України, а також до компанії сервісу перевезень Bolt. Так збираються  встановити особи порушника та притягнуть його до відповідальності.

Водій таксі, який відмовився обслуговувати пасажирок українською мовою, порушив статтю 30 Закону України “Про забезпечення функціонування української мови як державної". Відповідно до нього мовою обслуговування споживачів за замовчуванням є державна. За це передбачено адміністративне стягнення у вигляді накладення штрафу у розмірі від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів. Наразі ця сума становить 3400-5100 гривень.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, російські військові на тимчасово окупованих територіях перевіряють телефони дітей на наявність українських додатків чи клавіатури. За виявлення заборонених додатків батькам погрожують позбавленням батьківських прав.

Головне