Внаслідок ударів по Харкову постраждала пам'ятка національного значення - Держпром

Внаслідок ударів по Харкову постраждала пам'ятка національного значення - Держпром

Внаслідок ударів по Харкову з боку російських військ у вівторок, 2 січня, постраждала пам'ятка національного значення - будівля Держпрому, що в Шевченківському районі міста.

Про це заявив директор Держпрому Микола Чехунов у коментарі Суспільному. За його словами, через вибух стіни не були пошкоджені, але були вибиті вікна та вітражі.

"Зараз ми зашиваємо ОСБі все. Всередині якихось великих пошкоджень немає. Зараз сказати скільки вибито вікон та вітражів не можу. Від ранку працівники закривають вікна, нам привезли матеріали, кілька організацій організували роботи, щоб сьогодні ми встигли все зашити", - розповів він.

Наразі сума збитки ще не підрахована. Поранених у Держпромі також немає, адже вибухи пролунали до початку робочого дня, коли люди ще не прийшли. Ті, хто працюють там цілодобово, не отримали поранень.

"Пошкодження, які відбулися сьогодні зачепили майже всю північно-західну частину будівлі. Там деформовані та вибиті вікна. Обсяг, який там є, то це дуже масштабні роботи. Сьогоднішні пошкодження впливають на стан будівлі, бо порушення температурного режиму може призвести до пошкодження внутрішнього оздоблення, а це досить серйозна проблема", - розповів директор.

Він також зазначив, що всередині будівлі є велика кількість дерев'яних конструкцій, для яких порушення температурного режиму буде дуже шкідливим.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, в Основ'янському районі Харкова ввечері у вівторок, 2 січня, було обстріляно школу, що призвело до серйозних руйнувань.

Головне