В Основ’янському районі Харкова обстріляно школу: одну людину врятували

В Основ’янському районі Харкова обстріляно школу: одну людину врятували

В Основ’янському районі Харкова ввечері у вівторок, 2 січня, було обстріляно школу, що призвело до серйозних руйнувань.

Про це повідомило Головне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Харківській області у Telegram-каналі. Як зазначається, одна з ракет влучила у будівлю навчального закладу.

Це спричинило руйнування на площі 1000 кв.м. Крім того, вибухом були пошкоджені вікна сусідніх житлових будинків. Внаслідок цього рятувальники провели обстеження навколишніх будинків. В одному із них було виявлено чоловіка, заблокованого у власній квартирі. Співробітники ДСНС деблокували вхідні двері, які було понівечено вибуховою хвилею.

У пресслужбі розповіли, що працювали також психологи ДСНС. Вони спілкувались з мешканцями постраждалих будинків. Жертв та постраждалих немає.

Пізніше за процесуального керівництва Слобідської окружної прокуратури Харкова було розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Зазначається, що постраждала не тільки будівля школи, а й дитячого садку.

Нагадаємо, російське окупаційне військо двічі за минулу добу завдало ракетних ударів по Харкову. Вранці ворог бив по місту "Іскандерами", пізно ввечері застосував для атаки С-300.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, керівник Офісу президента України Андрій Єрмак поговорив з радником президента США з питань нацбезпеки Джейком Салліваном у вівторок, 2 грудня. За словами Єрмака, під час розмови вони, зокрема, обговорили посилення української ППО.

Головне