Внаслідок підриву Каховської ГЕС кількість зниклих безвісти зросла, - МВС

Внаслідок підриву Каховської ГЕС кількість зниклих безвісти зросла, - МВС

У Херсонській області після підриву Каховської ГЕС зросла кількість зниклих безвісти людей до 35 осіб, з них семеро – діти.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

На Херсонщині відомо про п’ятьох загиблих і 35 зниклих безвісти. У регіоні підтоплено 46 населених пунктів, із них 32 (3821 будинок) – на підконтрольній Україні території, 14 – на тимчасово окупованій. Вдалося евакуювати 2718 людей, з них 190 дітей.

Тим часом у Миколаївській області підтоплено 31 населений пункт. Відомо про загибель двох людей. Було евакуйовано 982 особи, серед яких 167 дітей.

Окрім того, у Дніпропетровській області відсутнє водопостачання у майже 165 тисяч абонентів у 32 населених пунктах. Триває підвіз води та пошук варіантів стабільної її подачі.

"Фіксуємо стабільне зниження рівня води у підтоплених населених пунктах. Посилюємо безпекові заходи для попередження травмування людей та випадків крадіжок, - наголосив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Тим часом поліція отримала 1927 заяв із повідомленнями про підтоплення особистого майна від мешканців Херсонської області.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Міжнародний кримінальний суд почав розслідування підриву росіянами Каховської ГЕС.

Головне