Внаслідок обстрілу Харкова постраждали співробітники німецького ЗМІ

Внаслідок обстрілу Харкова постраждали співробітники німецького ЗМІ

Внаслідок обстрілу Харкова 30 грудня постраждали два співробітники німецького каналу ZDF. У момент влучання ракети в готель вони перебували там.

Про це повідомило ZDF.  При цьому їхня колега заявила, що обом журналістам наразі надають допомогу в медзакладі. Загрози життю немає.

На момент ракетного обстрілу команда з семи осіб на чолі з репортером ZDF Алікою Юнг перебувала в готелі Kharkiv Palace. Український перекладач потрапив під уламки та отримав серйозні травми - у неї зламано ребро та три хребці. Також постраждав охоронець. Цей готель - Kharkiv Palace - часто використовують журналісти, тому що там є бункер.

"Це чергова атака росії на вільну пресу. Сподіваємося, що постраждалі колеги швидко одужають. ZDF продовжить повідомляти про війну проти українського цивільного населення", - відреагувала головна редакторка ZDF Беттіна Шаустен.

Після того, як був оголошений відбій повітряної тривоги, журналісти покинули укриття та побачили, що на будівлі готелю утворилася величезна діра - прямо туди влетіла російська ракета.

Вестибюль був завалений, люстра відлетіла від стелі, а вікна розбиті.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у мережі почала ширитись брехня з боку росіян, в якій йдеться про те, що під час удару по Харкову ввечері в суботу, 30 грудня, було нібито вбито представників Головного управління розвідки Міноборони України. Це не є правдою,  заявив представник ГУР МО Андрій Юсов.

Головне