Влучань не зафіксовано: у КМВА розповіли деталі нічної атаки на Київщину

Влучань не зафіксовано: у КМВА розповіли деталі нічної атаки на Київщину

Російське окупаційне військо у ніч проти 6 березня вчергове здійснила спробу атакувати Київську область. Атака була здійснена із застосуванням ударних дронів іранського виробництва.

Про це повідомляє Київська міська військова адміністрація.

"Цієї ночі в ворог запустив в напрямку Києва БПЛА. За попередньою інформацією, це були баражуючі боєприпаси "Shahed", - розповів керівник КМВА Сергій Попко.

Українські сили протиповітряної оборони спрацювали на 100%, усі цілі були знищені.

"Влучань в об’єкти інфраструктури на зафіксовано. Попередньо, без жертв та руйнувань цивільної інфраструктури. Ворог знов не добився своїх цілей", - наголосив Попко.

Нагадаємо, у ніч на 6 березня Україна пережила чергову ворожу атаку. Російське окупаційне військо запустило по нашій країні 15 безпілотників, 13 з них було збито. В Повітряних Силах уточнили, що атака дронами здійснювалась з застосуванням БпЛА Shahed-131/136 із російської Брянської області.

Очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що вночі армія рф випустила по області чотири безпілотники, ймовірно, “шахеди”. Усі безпілотники були ліквідовані бійцями з повітряного командування “Схід”. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, Повітряні сили України створили унікальну систему ППО. Її особливість полягає у тому, що нам вдалося поєднати різні сили та засоби, вогневі засоби. Були створені мобільні вогневі групи, працює винищувальна авіація, ЗРК різних поколінь – і радянські, і західні.

"Наші сили оборони опановують їх у бойових умовах. Весь світ спостерігає за цим і ми бачимо, що результати наших Сил оборони ростуть”, – прокоментував речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

Головне