Влада США подала позов проти Tesla: на заводах відкрито дискримінують чорношкірих працівників

Влада США подала позов проти Tesla: на заводах відкрито дискримінують чорношкірих працівників

Незалежна комісія федерального уряду США з громадянських прав подала позов проти компанії Tesla через виявлені факти дискримінації чорношкірих співробітників автовиробника. Про це пише Reuters.

У позовних документах вказано, що расові утиски та відкриті образи були зафіксовані на ключовому заводі виробника електрокарів, який знаходиться у Фремонті (Каліфорнія). Окрім словесних образ, чорношкірим працівникам доводилось неодноразово зустрічати в виробничих приміщеннях, також ліфтах та туалетах графіті зі свастикою та петлями.

"Щонайменше з 2015 року і дотепер чорношкірі працівники Tesla Enterprises у Фремонті постійно піддаються ворожому ставленню, расовим образам, заснованим на загальних стереотипах, та образливим епітетам, серед яких слово на літеру "н", "мавпа" та інші", - вказано у позові американського держагентства.

Також у скарзі зазначається, що керівництво заводу про ситуацію, що склалась, знало, проте обрало у неї втручатися.

Комісія у позові вимагає сплату Tesla компенсацій та штрафів, а також наказ, який вимагав би від автовиробника переглянути свою соціальну політику.

"Якщо втручається федеральний уряд , це, безумовно, підвищить довіру до заяв. Великі інституційні інвестори, такі як пенсійні фонди, будуть дуже стурбовані такою поведінкою", - прокоментував позов Стівен Діамант, професор права в університеті Санта-Клара.

Як писав "Ми-Україна" раніше, раніше цього місяця сенаторка США від демократів Елізабет Воррен заявила в Капітолії, що необхідно розслідувати дії мільярдера Ілона Маска після того, як він наказав вимкнути мережу Starlink поблизу тимчасово окупованого Криму, щоб завадити українським атакам на російський флот.

Головне