Вкрай складна робота: Малюська розповів, чи можлива екстрадиція українців, які втекли за кордон

Вкрай складна робота: Малюська розповів, чи можлива екстрадиція українців, які втекли за кордон

Міністр юстиції України Денис Малюська прокоментував інформацію про можливу екстрадицію українців, що втекли за кордон.

Як розповів голова Мін'юсту в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна", щоб зробити таку екстрадицію можливою, необхідне виконання цілої низки умов, що наразі неможливо.

"Це вкрай складна, кропітка робота. Тобто умовно завтра у величезному масштабні імплементувати це було б неможливо", - зазначив Малюська.

При цьому він наголосив, що першочергово Україна хоче екстрадувати топ-корупціонерів. Однак і це поки досить важко зробити.

"Ключова проблема, яку ми зараз маємо - це те, що навіть за більш очевидними і кричущими випадками злочинів, які вчиняли наприклад топ-корупціронери, які втекли за кордон, відмовляються забезпечувати їхню екстрадицію. Тому що в країнах Європи, в яких в більшості перебувають наші злочинці чи корупціонери, дуже обережно відносяться до питання екстрадиції у зв'язку з тим, що у нас війна. І їхні адвокати (українців, - ред.) наголошують на тому, що передавати в Україну таких персонажів буде вкрай небезпечно. Тому в більшості випадків, на жаль, наші закордонні партнери відмовляють поки що в екстрадиції. Але це явище тимчасове", - запевнив міністр юстиції і додав, що Мін'юст вже має план дій, як сформувати такий механізм.

Як повідомляли "Ми-Україна", у Франції суд відмовився видати Україні бізнесмена Костянтина Жеваго.

Головне